Informació per a autors novells, notícies sobre el certamen Paraules a Icària,
reflexions sobre el món editorial, novetats del nostre catàleg, entrevistes amb els autors...
Coneix més a fons les motivacions d'aquesta petita i encara jove editorial!

divendres, 16 d’abril del 2010

dilluns 19, els llibres dels guardonats al II certamen "Paraules a Icària"

Propera cita: dilluns 19 d'abril a les 19h a la biblioteca Poblenou-Manuel Arranz (c. Joncar 35).
Aquest dilluns 19 d'abril comencem a escalfars motors per Sant Jordi. L'escriptor i guionista Andreu Martín presentarà els tres llibres editats de les obres guardonades al II certamen Paraules a Icària: la novel·la Tots els dilluns són dolents de Carme J. Huertas, la poesia de Societat anònima de Maria Patricio i la novel·la de ciència ficció de David Folch, Llibre de la Destrucció.
L’acte comptarà amb la participació dels tres autors i de l'editora, Rosa M. Zaragoza, i tindrà lloc a les set de la tarda a la sala d’actes de la biblioteca Poblenou-Manuel Arranz (c. Joncar 35), l'antiga fàbrica tèxtil de Can Saladrigas.
Mentrestant, us donem quatre pautes per als que volgueu conèixer aquestes tres petites-grans obres...

Tots els dilluns són dolents de Carme J. Huertas
Edicions Saragossa, col·lecció El cistell; 220 pàgines;rústica cosida; 20 euros; ISBN: 978-84-937807-2-2
La Sara és una metgessa que treballa en una empresa multinacional, un laboratori farmacèutic. És una dona eficient que estima el seu treball. Poc a poc es van definint els seus companys i els dirigents de l’empresa; sorgeixen les dificultats i les complicitats i anirem coneixent tota una trama de corrupció basada en l’oportunisme i l’amiguisme. En un dels viatges de feina la protagonista s’enamora d’un home amb qui viu un amor apassionat tot i que força atípic. La protagonista ha de prendre una decisió que canviarà la seva vida.

Societat anònima de Maria Patricio
Edicions Saragossa, col·lecció Ritmes; 64 pàgines;
rústica cosida; 16 euros; ISBN: 978-84-937807-3-9

Dins d’una societat anònima, l’autora obre la seva finestra i converteix en llenguatge poètic les imatges, els esdeveniments, les emocions i els sentiments que es produeixen mentre les busques de rellotge marquen el pas del temps: des del moment del despertar fins al retorn al món màgic dels somnis nocturns. Els poemes ens fan visualitzar els esdeveniments aparentment anònims de la vida diària convertits en esdeveniments significatius quan són pensats i narrats amb la bellesa d’un llenguatge poètic exquisit i planer.

Llibre de la Destrucció de David Folch
Edicions Saragossa, col·lecció Relats; 256 pàgines;
rústica cosida; 18 euros; ISBN: 978-84-937807-1-5

L’autor situa els esdeveniments en un temps imprecís, els personatges parlen de 1000 segles d’antiguitat i els situa en un Univers amb tot de planetes poblats. En Telm, un esclau enfrontat al poder, protagonitza aquesta novel·la de ciència ficció. Lluny de casa seva, busca el camí de retorn, atrapat en una guerra ferotge, de poderosos i submisos. El protagonista va coneixent els personatges, homes i dones que mouen els fils de la trama, i pensa que mai ha estat lliure. Cerca la pau i pensa que l’home lliure ha de poder dubtar i decidir què vol creure.