Informació per a autors novells, notícies sobre el certamen Paraules a Icària,
reflexions sobre el món editorial, novetats del nostre catàleg, entrevistes amb els autors...
Coneix més a fons les motivacions d'aquesta petita i encara jove editorial!

dimecres, 14 de gener del 2009

«Fora de temps» a la llibreria Etcètera del Poblenou

La llibretera Xon Pagès (llibreria Etcètera) fa balanç de les darreres setmanes i explica a El Periódico quins títols recomanen i perquè. Copiem a continuació l'entrevista publicada avui dimecres 14 de gener a la pàgina 53 de la secció «Cultura+Espectacles».

----------------------------------
XON PAGÈS: UNA SEGONA OPORTUNITAT

Després de l'huracà de les festes de Nadal, els llibreters fa dies que omplen caixes amb les devolucions dels llibres que no s'han venut. "Hi ha companys que diuen que és una cosa frustrant, però és un acte de justícia que el llibre que ha estat davant dels lectors i no ha interessat deixi el seu lloc a un altre", diu Xon Pagès, al capdavant de la llibreria del Poblenou Etcètera.

Els llibres indiscutibles d'aquesta campanya de Nadal han estat les dues primeres entregues de la trilogia Millenium, de Stieg Larsson (Destino). "És bo, aquí ens agrada la novel.la negra i crea lectors, tenia totes les virtuts perquè el recomanéssim", explica. A continuació, Katherine Neville, Henning Mankell, Murakami... I les recomanacions de la casa: Petons de diumenge, de Sílvia Soler (Columna) --"està molt ben escrit", apunta--; La família del meu pare, de Lolita Bosch (Empúries / Mondadori) --"ens ha agradat perquè parla de sentiments, de família i de la Barcelona del segle XX"-- i La lladre de llibres, de Markus Zusak (La Campana / Lumen). La novel.la d'un jove autor australià que combina l'elogi de la lectura, les experiències d'una nena víctima del règim nazi i la mort com a protagonista no és una novetat d'aquestes dates i fa més d'un any que és a les llibreries. "Però és un llibre genial i el seguim recomanant, perquè aquestes festes són una bona ocasió per recuperar bons títols que ens hem saltat".

I com en qualsevol llibreria de barri gran o de ciutat mitjana, triomfa un autor local. En aquest cas, Fora de temps (Saragossa), de Lurdes Nieto, novel·la sobre els descendents de l'exili a Mèxic.

dilluns, 12 de gener del 2009

Demà dimarts presentem «Diari d'un soldat de pic i pala»

Edicions Saragossa us convida a la presentació del llibre Diari d’un soldat de pic i pala, d’Isidre Bachs Colomer i d’Antoni Bachs Torné.

L’acte, a càrrec de Jaume Sobrequés, catedràtic d’Història de Catalunya, tindrà lloc aquest dimarts 13 de gener a dos quarts de vuit del vespre a la Casa del Llibre (passeig de Gràcia 62, de Barcelona).

La clau del llibre
En el pròleg, en Jaume Sobrequés dóna la clau d’interpretació del llibre, diu: «És un al·legat implacable contra la guerra. Contra qualsevol guerra».

El diari
No és la crònica de la guerra que ha quedat ressenyada
en grans llibres, és la petita guerra diària d’un dels
milers de soldats que es van veure obligats a formar-ne
part. Hi trobarem: Els molts moments difícils: les llargues caminades, la pluja, la boira i el fred, el cansament, la son i la gana, el fer i el desfer, la incertesa i la por… El rebuig a la guerra: la compassió pels morts i els ferits, els qui es queden sense sostre, la ràbia per la destrucció i la rapinya… Els moments de consol i d’esperança: les notícies de la família, estimar i sentir-se estimat, la companyonia, l’amistat amb els companys, el pa, el vi i la manta compartits… La contemplació de la natura, els ocells, el cel, el mar…