Informació per a autors novells, notícies sobre el certamen Paraules a Icària,
reflexions sobre el món editorial, novetats del nostre catàleg, entrevistes amb els autors...
Coneix més a fons les motivacions d'aquesta petita i encara jove editorial!

dilluns, 12 de gener del 2009

Demà dimarts presentem «Diari d'un soldat de pic i pala»

Edicions Saragossa us convida a la presentació del llibre Diari d’un soldat de pic i pala, d’Isidre Bachs Colomer i d’Antoni Bachs Torné.

L’acte, a càrrec de Jaume Sobrequés, catedràtic d’Història de Catalunya, tindrà lloc aquest dimarts 13 de gener a dos quarts de vuit del vespre a la Casa del Llibre (passeig de Gràcia 62, de Barcelona).

La clau del llibre
En el pròleg, en Jaume Sobrequés dóna la clau d’interpretació del llibre, diu: «És un al·legat implacable contra la guerra. Contra qualsevol guerra».

El diari
No és la crònica de la guerra que ha quedat ressenyada
en grans llibres, és la petita guerra diària d’un dels
milers de soldats que es van veure obligats a formar-ne
part. Hi trobarem: Els molts moments difícils: les llargues caminades, la pluja, la boira i el fred, el cansament, la son i la gana, el fer i el desfer, la incertesa i la por… El rebuig a la guerra: la compassió pels morts i els ferits, els qui es queden sense sostre, la ràbia per la destrucció i la rapinya… Els moments de consol i d’esperança: les notícies de la família, estimar i sentir-se estimat, la companyonia, l’amistat amb els companys, el pa, el vi i la manta compartits… La contemplació de la natura, els ocells, el cel, el mar…