Informació per a autors novells, notícies sobre el certamen Paraules a Icària,
reflexions sobre el món editorial, novetats del nostre catàleg, entrevistes amb els autors...
Coneix més a fons les motivacions d'aquesta petita i encara jove editorial!

dimarts, 9 de febrer del 2010

Els guanyadors del II certamen Paraules a Icària

La segona edició del certamen Paraules a Icària ha finalitzat aquest dijous 4 de febrer amb tres guanyadors: Carme J. Huertas, a la categoria de narrativa El cistell, amb Tots els dilluns són dolents; David Folch Flórez a la categoria de narrativa juvenil Relats, amb Llibre de la Destrucció; i Maria Patricio Mulero a la categoria Ritmes, de poesia, amb Societat Anònima (24 hores a la finestra). En el moment en què han rebut el premi, els guanyadors han parlat de com m’és d’important tenir un horitzó i cercar una utopia.

De fet, tots tres s’han aventurat a la creativitat del negre sobre blanc i han estat reconeguts pels jurats com els guanyadors d’aquesta II edició del certamen. El premi ha consistit en l’estàtua Paraules a Icària, 1.000 euros per part de l’Ajuntament del Districte de Sant Martí i la publicació de la seva obra per part d’Edicions Saragossa.

L’acte, celebrat a l’Auditori de la Universitat Pompeu Fabra (Campus de la Comunicació-Poblenou), ha estat amenitzat per la companyia de teatre Cia. Dejabugo i amb l’acompanyament de música blues de Rascar y Tocar. Amb aquesta festa s’ha tancat un cicle complex, que inclou el treball previ dels autors, l’enviament dels originals, la deliberació dels jurats específics de cada àmbit i la selecció de l’obra guanyadora. En particular, aquest certamen segueix considerant-se un any més com una experiència novedosa: una convocatòria literària promoguda des d’un districte, partint de la iniciativa particular d’una editorial.

Així, entenent-la com una proposta encara poc coneguda, l’organització, tant Edicions Saragossa com l’Ajuntament del Districte de Sant Martí, en valora molt positivament la participació. Igualment, els convocants consideren que cal continuar treballant per a encoratjar la participació dels escriptors que viuen al districte i també dels autors novells d’arreu.

Els tres guanyadors han estat reconeguts amb l’entrega de 1.000 euros, per part de l’Ajuntament del Districte de Sant Martí, i amb la publicació de l’obra, per part d’Edicions Saragossa, a la col·lecció que respon al nom específic de cada categoria, a més a més de la figura Paraules a Icària, esculpida per Sònia Benítez.