Informació per a autors novells, notícies sobre el certamen Paraules a Icària,
reflexions sobre el món editorial, novetats del nostre catàleg, entrevistes amb els autors...
Coneix més a fons les motivacions d'aquesta petita i encara jove editorial!

divendres, 29 de maig del 2009

«La roca vora el mar» de Miquel Àngel Pérez

Edicions Saragossa us convida a la presentació del llibre La roca vora el mar, de Miquel Àngel Pérez. L’acte, a càrrec de Salvador Bacardit, periodista i delegat episcopal de Càritas diocesana de Barcelona, tindrà lloc el proper dimarts 2 de juny a les set de la tarda a la llibreria Claret (c. Roger de Llúria, 5, de Barcelona).

Us hi esperem!
-------------------------------------------------

L'autor: Miquel Àngel Pérez Sánchez
Nascut a Barcelona el 22 d’abril de 1964, viu a Santa Coloma de Gramenet. És capellà, tècnic en electricitat i electrònica i ha estudiat teologia. Professionalment, ha treballat com a conductor de trens.

Entre les seves aficions hi ha la lectura, sortir a la muntanya i anar en bicicleta. Al seu recorregut biogràfic destaca la seva estada com a seminarista al barri de la Teixonera i a Sants. Ha estat vicari a Mollet, missioner al nord del Camerun i rector a Singuerlin.

La roca del sacrifici, obra premiada al I certamen Paraules a Icària
Aquesta obra ha estat possible per diferents motivacions: les mateixes ganes d’escriure, el desig de humanitat i de justícia, i la reflexió sobre el que ell anomena «la injustícia amb molts musulmans». Aquest és el primer premi literari que rep.

Ens explica que ell estava al Camerun quan es van produir els atemptats a Madrid (2004): no va veure cap imatge, tota la informació que en va rebre va ser per ràdio. Recorda que un home es va apropar a la missió on vivia i li digué que els atemptats no eren motivats per l’Islam; que per a ell la religió era una cosa ben diferent. En el seu relat hi afegeix: «al cap de poca estona, caminant pels camps, li vaig donar un caramel a un nen molt petit que anava amb una dona. Ella em donà un carbassó que portava del camp. Em va descol·locar la seva generositat, el seu somriure. Vaig entendre la queixa d’aquell home. L’esperit de Déu està en tots els homes».

Síntesi de l’obra
En Toni i l’Alamín consoliden la seva amistat enmig de la problemàtica que comporten el pas de l’adolescència a la joventut i la integració dels immigrants vinguts de l’altra banda del Mediterrani. Ells dos, les relacions amb la família, els companys i el teixit social de l’entorn, els estudis i l’oci tot evoluciona amb els esdeveniments. Pas a pas, dia a dia, descobreixen la discriminació i la igualtat, la vida i la mort, la manipulació dels adults i la construcció de la personalitat, la fidelitat i la traïció, la passivitat i la implicació. I, per sobre de tot, la força de l’estimació i l’amistat manifestades amb la paraula, el gest i la vida de cada dia.