Informació per a autors novells, notícies sobre el certamen Paraules a Icària,
reflexions sobre el món editorial, novetats del nostre catàleg, entrevistes amb els autors...
Coneix més a fons les motivacions d'aquesta petita i encara jove editorial!

dijous, 13 de maig de 2010

Carme J. Huertas a "El Llobregat"

La santjustenca Carme Jiménez Huertas acaba de publicar un nou llibre, titulat Tots els dilluns són dolents

L’autora, coneguda literàriament com a Carme J. Huertas, ha triat aquest títol per fer al·lusió al món laboral (i a la sonada frase de la duresa que té per, segons qui, començar una nova setmana) i també per fer una crítica al sistema sanitari i farmacèutic.
L’argument se situa 20 anys enrere, en la Barcelona preolímpica del 1990, en un context en què moltes empreses internacionals deslocalitzaven els seus negocis cap a països de l’Est d’Europa. Segons Carme J. Huertas, aquell context pot fer que els lectors entenguin la situació econòmica actual.

Una de les intencions de Carme J. Huertas és donar a conèixer la política que impera en els laboratoris farmacèutics. Diu l’escriptora que “Tots els dilluns són dolents” parteix de fets reals, tot i que adaptats a la ficció.

La novel·la està dedicada a l’endocrinòloga Rosa Toll, que malauradament va morir però que va dedicar els seus estudis a demostrar que hi havia certs estaments del món mèdic i farmacèutic que, als anys 90, es lucraven econòmicament a costa dels malalts de ronyó. Una crítica, sens dubte, al sistema sanitari.

“Tots els dilluns són dolents”, de Carme J. Huertas, ha estat publicat recentment per Edicions Saragossa i ha guanyat la segona edició del Premi “Paraules a Icària”, organitzat per l’editorial i pel Districte de Sant Martí de Barcelona.

Cap comentari: