Informació per a autors novells, notícies sobre el certamen Paraules a Icària,
reflexions sobre el món editorial, novetats del nostre catàleg, entrevistes amb els autors...
Coneix més a fons les motivacions d'aquesta petita i encara jove editorial!

dimecres, 21 de desembre del 2011

Augmentar un 10% els lectors, nou pla de lectura

Notícia publicada el 20/12/2011 al 324.cat

Augmentar un 10% els lectors per atrapar Europa en quatre anys, objectiu del nou pla de lectura

Redacció Actualitzat a les 09:08 h   20/12/2011
El Pla Nacional de la Lectura 2012-2016 anys vol incrementar un 10% el nombre de lectors: del 61,9% al 71%, que és la mitjana europea. El pla també pretén impulsar la lectura en l'àmbit educatiu, enfortir el sector educatiu i les llibreries, incrementar la lectura a les biblioteques i donar més visibilitat a la figura de l'autor.

Impulsat per la Generalitat, el pla també estableix que augmenti la presència de les lletres als informatius dels mitjans audiovisuals. En concret, es vol que passi del 13% d'ara al 18%. Una altre objectiu és potenciar el llibre digital i ajudar a enfortir el sector editorial català.

I és que el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha explicat que el pla preveu millorar la facturació d'aquest sector un 5%, ja que el 2010 va registrar una baixada del 10% respecte del 2009 i aquest 2011 els ingressos podrien baixar un 6% més, segons previsions del sector. Malgrat la crisi, però, el sector editorial encara exhibeix prou múscul, ja que, actualment, Catalunya és l'onzena potència mundial en aquest àmbit.

La presentació del pla, al Departament de Cultura, ha aplegat un nodrit grup de representants del món de les editorials, com Jordi Herralde, Joaquim Palau, Xavier Mallafré i Jaume Vallcorba, a més d'escriptors com Carme Riera i Miquel de Palol i entitats com Òmnium Cultural i l'Institut Ramon Llull.

La presentació del pla, que neix sense assignació pressupostària, arriba poc després que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, fes públiques les seves pròpies mesures, amb les quals pretén aconseguir que els alumnes de Primària llegeixin 25 libres cada any.