Informació per a autors novells, notícies sobre el certamen Paraules a Icària,
reflexions sobre el món editorial, novetats del nostre catàleg, entrevistes amb els autors...
Coneix més a fons les motivacions d'aquesta petita i encara jove editorial!

dijous, 12 de maig de 2011

Presentació de Josep Bonil del llibre «Fantasies sense barret»

Carme Rovira i Josep Bonil durant la presentació
 A continuació, la intervenció de Josep Bonil, professor i psicopedagog, durant la presentació del llibre Fantasies sense barret de Carme Rovira a la llibreria Claret de Barcelona, dimarts 14 de desembre del 2010:
 «Per mi és un plaer poder estar aquí avui acompanyant a la Carme en la presentació del seu últim llibre. I cal dir últim perquè la Carme ja ha publicat uns quants llibres. I ves per on, tot i que he compartit amb la Carme multitud de sessions de treball, recitals poètics, conferències i aventures inconfessables estic molt nerviós, dons no sé si trobaré les paraules que em permetin parlar de l’obra de la Carme.
La Carme sempre diu que la poesia no està de moda i que costa animar-se a llegir-la  per això he pensat que us parlaré del que he trobat jo llegint el llibre de la Carme.
Dedica una part del llibre als animals. Aquest és un tema que agrada especialment a la Carme, que aprofita qualsevol situació per explicar-te una història d’animals. Un dia em va parlar d’un restaurant americà on servien croquetes de cocodril. Dons si voleu saber coses d’animals llegiu poesies com Osset de peluix...
En una altre part del llibre la trobareu que parla d’aliments. Això sempre ho fa la Carme, o bé dedica tota una poesia a aliments (De tot una mica) o bé en algun punt de la poesia apareix un aliment. Penseu que a la Carme li encanta provar aliments nou i sempre ens convida a experimentar amb salses,  melmelades estranyes (melmelada de jalapenyo)...
També trobareu una part del llibre amb poesies que tenen com a tema generals la justícia. A la Carme no li agrada dir-li a ningú el que ha de pensar, no li agrada dir-vos que està bé i que està malament, ella diu el que pensa i deixa que cadascú construeixi la seva opinió. Però quan et diu el que pensa ho té molt clar i en aquest sentit les poesies que parlen de l’aigua són molt clares. Per a la Carme al món passen coses que no són tolerables. El que ens proposa la Carme és una poesia per ajudar-nos a pensar sobre allò que a ella li preocupa.
Llegir les poesies de la Carme és una manera de viatjar des de casa. Només cal seure al sofà o estar-se al llit i llegir poesies com Màgia entre dos o Panxa Creix. Les poesies de la Carme us mostraran el món. Tant siguin els llocs llunyans com allò que passa al nostre voltant. El llibre és com un trampolí per llançar-se al món i conèixer millor el que passa al Planeta.
I per últim, que mai ningú pregunti que vol dir la Carme amb la poesia. La resposta és molt clara, la Carme no vol dir res. L’únic que vol és que penseu, imagineu, que aneu més enllà del que ella explica i fins i tot, que si voleu, li feu arribar el que la poesia us ha fet imaginar. Tot això ho trobareu a El dia de cumple poemes... allà trobareu a la Carme en tota la seva saviesa.
Cada llibre és una aventura

Cap comentari: